Kada je riječ o kućnim poslovima, svaka žena će se složiti da su to najgori i najdosadniji poslovi koji nikada nemaju kraja.

Međutim, vjerovatno svim ženama najveća muka dođe onda kada treba odvojiti vrijeme za čišćenje rerne. U ovom članku vam donosimo kako možete da napravite sprej za čišćenje i to od prirodnih sastojaka koji će sve masne naslaga da skine kao od šali.

Dakle, postoji jedno jako jednostavno riješenje za problem svake kuće i sastoji se od svega pet koraka, tako kaže Hillary koja je blogerka iza sajta “Accidentally Green”.

Prvi korak:
Za početak, prvo uklonite sve zagorjele ostatke iz rerne, ukoliko ih imate.

Drugi korak:
Nakon toga, naspite malo sode bikarbone u rernu, pa preko naspite samo malo bijelog sirćeta.

Treći korak:
Nakon što ste na sodu bikarbonu nasuli malo bijelog sirćeta, potrebno je da uključite rernu na 150 stepeni i to samo na pet minuta kako bi mast i prljavština krenuli da se lagano tope. Nakon toga je isključite i ostavite još nekih 15 minuta.

Četvrti korak:
Nakon što je sva masnoća omekšala, oribajte je lopticom od aluminijske folije.

Peti korak:
Na kraju, obrišite sve krpom i toplom vodom i divite se čistoći svoje rerne.

I to je to, potpuno jednostavno i što je najbitnije prirodno sredstvo koje čisti svaku pa i onu najprljaviju rernu. Najbolje je od svega što ćete uštedjeti dosta novca, a i zaštititi svoje zdravlje, s obzirom da nema jakih hemikalija koje bi vam naštetili.

Preporučeno