Prema starom kineskom vjerovanju, CRASSULA simbolizira sreću i bogatstvo, tako da predstavlja savršen poklon za prijatelja. Najbolje mjesto za ove tipove biljaka u vašoj kući če biti na jugoistočnom ćošku vašeg doma, a svaki novi list koji se pojavi donijet će više bogatstva. Njegovo prijelijepo bijelo i ružičasto cvijeće simbolizira duboko prijateljstvo, brigu i pažnju prema vlasniku, i sreću i ljubav prema svojim najbližim prijateljima. Ako vam je ova biljka u kući, ona će vas nagraditi sa veliim bogatstvom i neizmjernom srećomm stoga ne oklijevajte, nego je kupite što prije. U nastavku možete da pogledate nekoliko savjeta kako možete sami da ugojite najljepše biljke.

 

Novine mogu da budu savršena zaštita za tlo

 

Položite nekoliko listova novina preko tla, a onda to prekrijte malčom. Novine će vam pomoći zadržati vlagu i samim tim suzbiti izbijanje korova. Dodajte mokar narezani novninski papir u kompost kako biste uklonili neugodne mirise.

 

Čaj je prirodna hrana za biljke

 

Zalivajte paprat i biljke kojima prija kiselost kao što su hortenzije s ohlađenim skuhanim čajem za predivan izgled lišća. Za dodatnu pomoć, pospite korišteno ili čak novo lišće čaja oko stabla biljke te ga pokrijte sa malčom. Kada ga budete zalijevali, sva hranjivost čaja će dospjeti do samog korjena.

 

Sol je prirodni ubica štetočina

 

Možete se riješiti puževa tako što ćete ih posuti solju. Pored toga, možete riješiti rast korova u pukotinama staze na taj način što ćete napraviti mješavinu 1 male šolje soli i  dvije kašike vode, te je izravno izliti na nepoželjne biljke.

 

Preporučeno