Postoji mnogo stvari sa kojim se svaki dan mučimo, a koje bismo mogli da obavljamo na puno lakši način.

Za to nam je potrebno samo nekoliko trikova i savjeta iskusnijih ljudi koji su pronašli odlično riješenje, a u nastavku možete pročitati neke od takvih savjeta:

Odvojite čaše bez grebanja stakla
Čaše se nekada mogu zalijepiti jedna za drugu, ukoliko su posložene kao na slici. Kada ih razdvojite, nekad budu izgrebane na pojedinim mjestima. Kako biste ovo izbjegli možete u gornju čašu da ulijete hladnu vodu, a donju stavite iznad vrele vode. PAra će pomoći da se čaše razdvoje.

Plastične boce i WC
Da li vam je WC začepljen? Postoji jedan jednostavan trik koji će vam uštediti mnogo novca i vremena. Uzmite jednu običnu plastičnu bocu, odrežite joj dno, stavite rukavice te gurajte bocu naprijed- nazad, i to je to.

Kako da nađete početak selotejpa
Jako jednostavno, samo na kraj zalijepite kopču, spajalicu ili nešto slično tome. Slijedeći put nećete morati da tražite početak.

Kako da brzo ohladite piće
I ovo je jako jednostavno. Uzmite jednu vlažnu krpu, omotajte je oko boce i ostavite je nekih petnaestak minuta u frižideru. Ovaj trik će vam itekako ubrzati hlađenje pića.

Lakše ulijevanje tekućina
Kupili ste bočicu za kafu ili mlijeko ili za ulje koje gore nema poseban čep za lakše korištenje, već samo zaštitnu foliju? Uzmite viljušku i napravite nekoliko rupica ukoliko se bojite da ćete svaki put da prospete previše tekućine.

Preporučeno