Profesionalna čistačica imena Kacie je otkrila kako brzo i efikasno očistiti pećnicu.

Preporuka da se prije čišćenja pećnica malo zagrije, kako bi se otopila masnoća, a to je oduševilo korisnike. PRofesionalna čistačica je oduševila korisnike svih društvenih mreža nakon što je otkrila svoju metodu čišćenja pećnice u samo tri koraka, i to bez upotrebe jakih hemikalija.

Dakle, Kacie iz Melburna je objavila video na Tik Toku u kojem otkriva svoju metodu za brzo i lako uklanjanja tvrdoglave masnoće iz pećnice.

Prije ribanja bilo koje mrlje od hrane, ona prethodno malo zagrije pećnicu da bi omekšala masnoću, tako da je njen video pregledan više od 22 hiljada puta. Nakon što zagrije pećnicu, ona po vratima pećnice obilno pospe sodu bikarbonu, koja je poznata kao alternativa hemijskim sredstvima.

Nakon toga je žicu za ribanje dobro natopila ispod mlaza vode i njome izribala vrata, a zatim sve obrisala spužvicom. Na kraju, staklo i sve druge vidljive površine pećnice možete da uglancate krpom od mikrovlakana.

Na samom kraju, pećnica je izgledala kao nova.

Veliki broj ljudi je bilo oduševljeno ovim otkrivenim trikom.

– Nikad mi nije palo na pamet da zagrijem pećnicu prije čišćenja, ovo je genijalno! – napisao je jedan od komentatora ispod objave, što su podržali brojni oduševljeni komentatori.

Osim sode bikarbone, u čišćenje pećnice se mogu koristiti i ocat i limun, tako kaže ova žena, zbog toga što je poznato da kiselina ubija bakterije. Ovo nije prvi put da je Kacie imala vrlo zapaženu objavu, zbog toga što je ove godine već objavila savjete kako da se očisti tuš kabina i kako da se dezinficira kupaonica.

https://www.tiktok.com/?referer_url=https%3A%2F%2Fnovi.ba%2F&referer_video_id=6911962364778745089

Preporučeno