Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandara Vučić preko svog Instagram naloga obavijestio svoje sugrađane da je njegov stariji sin Danilo Vučić pozitivan na korona virus i da mu je zdravstveno stanje takvo da su doktori preporučili da odmah bude smješten u infektivnu kliniku bolnice u Beogradu. Nakon nekog vremena se oglasila i Danilova majka, nekadašnja supruga Aleksandra Vučića.Ksenija Vučić izrazila je veliku zahvalnost svim ljudima koji su joj pružili podršlu sada u ovom teškom periodu.

Ona se zahvalila i prijateljima i svim građanima Srbije koji im upućuju riječi podrške u svoje ime ali i u ime svog sina Danila. Ksenija Vučić je rođena 1968. godine, u Beogradu a trenutno radi kao novinarka i direktorica televizije Pink 3. U braku sa aktuelnim predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem je za vrijeme braka dobila dvoje djece, sina Danila i kćerku Milicu. Ona je sa predsjednikom Vučićem bila u braku od 1997. do 2011. godine. Prije nego će se naći u ulozi majke, Ksenija je je radila u brojnim srpskim medijima kao što je Index, radio Fokus, list Srpska reč i druge.

Sa medijske scene se povukla nakon što je rodila djecu, kojima se u potpunosti posvetila. Poslije je počela da radi na televiziji Pink, gdje je vodila emisiju Pravac, a 2015. godine je izabrana za direktoricu Pink 3. televizije. Nema mnogo informacija o njenom privatnom životu. Predrag Peca Popović je jednom u javnosti iznio informaciju da Ksenija ima vanbračnu kćerku Nevenu koju je svom tada svom budućem suprugu Vučiću predstavila kao svoju mlađu sestru.

Preporučeno