Vijest da je preminuo Đorđe Balašević je potresla cijeli region.

Ogromnu tugu porodice podijelili su i poštovaoci njegove muzike, koji su sinoć u centru njegovog rodnog grada Novog Sada i ispred njegove kuće, palili svijeće, ostavljali poruke, bukete i pjevali njegove najveće hitove.

Njegova supruga Olivera je prilikom prvog poziva od strane domaćih medija nije imala snage da govori, a sada se prvi put oglasila i kroz suze je otkrila kako su izgledali Đoletovi posljednji dani i gdje je najviše volio da provodi svoje vrijeme.

Olivera je stajala na prozoru njihove porodične kuće i sjetno je gledala u sve ono što je masa ljudi donosila, s namjerom da se svako na svoj način oprosti s legenedom i kratko je dala sljedeće komentar:

“Đole vam je svoje dane posljednjih par godina provodio u našoj kući. Tu je najviše volio da provodi svoje vrijeme, pije kafu i druži se sa porodicom i sa prijateljima”, rekla je ona.

Novosađani se i danas skuplajju ispred njegovog porodičnog doma, u tišini i pale svijeće, ostavljaju cjeduljice sa emotivnim porukama kao i igračke…

Isti prizor se može vidjeti i u samom centru grada Novog Sada. Na glavnom trgu se pale svijeće i ostavljaju poruke i cvijeće.

Prema nezvaničnim saznanjima Balaš će biti sahranjen u ponedeljak. Porodila je odbila da izvrši obdukciju, a na dan sahrane biće proglašen Dan žalosti u Novom Sadu. Svi se opraštaju od velike legende, a većina je još uvijek u nevjerici poslije ove vijesti.

Preporučeno