Poznata glumica Rialda Kadrić, najpoznatija kao Marija iz “Žikine dinastije” je iznenada preminula u Atini u 57. godini života.

Marija i Boba iz čuvenog serijala “Žikina dinastija” bili su jedan od najomiljenijih parova u bivšoj Jugoslaviji, neizmjerno voljeni ali i popularni. Vladimir Petrović koji je poznatiji kao Boba, jako je potresen te je samo kratko prokomentarisao: “Ne znam šta bih vam kazao, u šoku sam i evo ni sam ne vjerujem”.

Rialda Kadrić je rođena 1963. godine u Beogradu. Do šeste godine je zajedno sa roditeljima živjela u Ulici proleterskih brigada, preko puta Muzeja Nikola Tesle. Nakon toga su se preselili u Ulicu Narodnog fronta, gdje je živjela sa roditeljima i bakom do odlaska u London.

Svoju popularnost je stekla sa samo 14 godina tako što je glumila u serija Lude godine. Mariju Todorović, kasnije Pavlović, igrala je ukupno osam puta. Odigrala je još par manjih uloga, a od početka 90ih godina ona se ne bavi glumom. U Velikoj Britaniji je prvo radila kao novinaeka i reporterka, a onda se specijalizovala za psihoanalizu. Ona se tim poslom bavi od polovine 2000. ih godina.

Zadnji film koji je snimila bila drama Milana Jelića “Čudna noć” koja je objavljena sada davne 1990. godine. Poslije toga više nije snimala filmove, te se posvetila drugim zanimanjima. Na pitanje novinara zašto je prekinula perspektivnu glumačku karijeru, ona je odgovorila da je to bio mladalački eksperiment i da je posao psihoterapeuta nešto u čemu ona posebno uživa.

Preporučeno