-Marija i Boba su mi bili majka i otac, a njihova pažnja mi je veoma prijala. Batu Živojinovića sam tada u to vrijeme tek upoznao na snimanju, igrao je doktora Nedeljkovića. On je bio jako zabavan, možda čak i najzabavniji od njih svih – kazao je Boris Milivojević, koji je u petom dijelu filmskog serijala “Lude godine – Žikina dinastija” igrao dječaka Mišu, koji je bio Marijin i Bobin sin.

Smrt poznate glumice Rialde Karić, koja se proslavila ulogom Marije u filmskom serijalu Lude godine Žikina dinastija potresla je cijelu glumačku scenu. Rialdin odlazak je teško pao i njenom mlađem kolegi Borisu Milovojeviću, koji je sada davne 1983 godine igrao njenog sina Mišu u petom dijelu pomenutog serijala, koji se zove Idi mi, dođi mi. Njemu je to bila jedna od prvih većih uloga, kada je imao samo 12 godina, a svoju majku Mariju iz filma pamti, kako sam kaže, kao jako dobru ženu.

– Rialda, zapravo, i nije bila puno starija od mene. Mlada je otišla, imala je samo pedeset i koju godinu. Baš mi je bilo žao kada sam čuo tu vijest. Nisam je nigdje sretao poslje tog našeg snimanja, niti se ona više bavila glumom da bih je sreo negdje u poslu. Nisam je viđao ni na televiziji, a ni u pozorištu, nigdje. Stvarno mi je ostala u lijepom sjećanju, baš smo jako lijepo sarađivali. Nekako je bila vrlo svijetla, dobra i jako pozitivna osoba. Iako je nisam toliko dobro poznavao, to što sam mislio o njoj je sve najbolje, a bila mi je majka u serijalu – rekao je Boris.

Preporučeno