Iako nam se ponekad živi kako je svim slavnim ličnostima savršeno u životu, te da su zanimanja koja su oni izabrali ubjedljivo najprivlačnija u odnosu na sva ostala, istina je nerijetko itekako drugačija od onog što mi zamišljamo.

To se posebno odnosi na glumce i glumice koji se u svom poslovnom životu susretnu sa brojnim izazovima o kojima mi nikad ne saznamo. Jedna od popularnih i itekako uspješnih glumica iz našeg regiona je Mirjana Karanović, koja i dan danas, iako je davno kročila u šestu deceniju, i dalje osvaja svojom harizmom, talentom, ali i izgledom koji izgleda kao da mane nema.

Mirjana je u toku svoje karijere koja je već decenijama na svom vrhuncu imala brojne uloge na koje publika jednostavno nije mogla da ostane ravnodušna, ali ono o čemu rijetko ko zna, jeste da je jedno vrijeme bila u vezi sa svojim kolegom, Erminom Bravom, koji je od Mirjane mlađi čak dvadeset godina, ali je ipak bio jedna od njenih najvećih ljubavi.

Njih dvoje su zajedno radili na predstavi koja se zove „Noževi“, a koja i dan danas predstavlja jedan itekako veliki izazov za svakog pozorišnog glumca, te ove scene nisu bile nešto što se često viđa na području Balkana, ali su oni to ipak iznijeli kao pravi profesionalci, što i jesu.

Za svoju bivšu ljubav, Mirjana danas ima samo riječi hvale, kako i dan danas misli da je on bio nešto najbolje što joj se dogodilo u posljednjih dvadeset godina njenog života, te da i dalje igra veliku ulogu za nju.