Dženifer Lopez spada u red najatraktivnijih žena na svijetu. Naime, ona je žena čiji fizički izgled mnoge ostavlja bez riječi.

Inače fatalna latinoamerikanka je rođena u Bronxu.

Bronx je najsjeverniji od pet gradova New Yorka, SAD. New York. To je južno od okruga Westchester; sjeveroistočno i istočno od Manhattana preko rijeke Harlem; i severno od Queensa preko East River. Od 1914. godine, opština je imala iste granice kao i Okrug Bronks, treća najgušće naseljena zemlja u Sjedinjenim Državama.

Bronx ima površinu od 42 kvadratna milja (109 km2) i populaciju od 1.471.160 u 2017. Od pet opština, ima četvrto po veličini područje, četvrto po veličini stanovništvo, i treću po gustini naseljenosti. To je jedina oblast pretežno u SAD-u. kopna.

Bronks je podijeljen od strane rijeke Bronx na pliću na zapadu i na ravnom istočnom dijelu. Imena Istočne i Zapadne ulice dijeli Jerome Avenue – nastavak Pete avenije Manhattana. Zapadni Bronks je pripojen New Yorku 1874. godine, a područje istočno od rijeke Bronx 1895. Okrug Bronx je odvojen od okruga New York 1914. Otprilike četvrtina područja Bronxa je otvoreni prostor, uključujući Woodlawn groblje, Van Cortland Park, Pelham Bay Park, New York Botanički vrt i Bronx Zoo u okrugu na sjeveru i centru. Ovi otvoreni prostori nalaze se prvenstveno na zemljištu koje je namjerno rezervisano krajem 19. vijeka, kada je urbanistički razvoj napredovao prema sjeveru i istoku od Manhattana.

Ime “Bronx” nastalo je od Jonasa Broncka, koji je osnovao prvo naselje na tom području kao dio kolonije Nove Nizozemske 1639. Lokalni Lenape su nakon 1643. godine raseljeni. U 19. i 20. stoljeću, Bronx je primio mnoge imigrantske i migrantske grupe jer se transformirao u urbanu zajednicu, najprije iz raznih europskih zemalja (posebno Irske, Njemačke i Italije), a kasnije iz karipske regije (posebno Portoriko, Haiti). , Jamajka i Dominikanska Republika), kao i afro-američki migranti iz južnih Sjedinjenih Država. Ova kulturna mešavina učinila je Bronxom izvor latinske muzike, hip hopa i rocka.

Bronx uključuje najbogatiji kongresni okrug u Sjedinjenim Državama, 15., ali njegova široka raznolikost uključuje i susjedstva bogatih, viših i srednjih prihoda, kao što su Riverdale, Fieldston, Spuyten Duyvil, Schuylerville, Pelham Bay, Pelham Gardens, Morris Park, i Country Club. Bronks, posebno Južni Bronks, doživio je nagli pad broja stanovnika, podnošljivo stanovanje i kvalitet života krajem šezdesetih i sedamdesetih godina, što je kulminiralo talasom podmetanja požara. Od tada su zajednice pokazale značajnu obnovu počevši od kasnih 1980-ih prije nego što su počele da se kreću od 1990-ih do danas.