Često budu u teško alkoholisanom stanju, a u zadnje vrijeme i puno njih pod uticajem narkotika, tako kaže kapetan Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

Još jedna u nizu tragedija izazvanih bahatom vožnom se desila četvrtog januara, kada je 19. godišnji mladić N.S. iz Beograda velikom brzinom audijem na trotoaru u Bulevaru Medijana u Nišu i ubio oca troje maloljetne djece, 48. godišnjeg Dejana Ilića i 12. godišnjeg dječaka Andreja Preljušaja.

Prema riječima izvora iz istrage, audi sa čak 250 konjskih snaga se po pljustku navodno kretao brzinom od 180km na sat i proklizao po vlažnom kolovozu, skrenuo na trotoar i tako izazvao tragediju.

Nažalost, ovi slučajevi nisu rijetkost na srpskim putevima, a kapetan policije Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije MUP Srbije otkriva da je najveća brzina koja je skoro zabilježena na srpskim putevima nevjerovatnih 254,1 km na sat, a kojom je vozio turski državljanin na auto putu Beograd Novi Sad.

– U toku noći saobraćajna policija u poslednje vrijeme najviše zaustavlja mlade ljude koji nasilnički voze brze i jake automobile. Nasilnička vožnja je najopasniji, najteži i najstrožije sankcionisani prekršaj u saobraćaju, a u prvih 11 mjeseci 2020. godine imali smo 1.600 takvih prekršaja, dok ih je 2019. godine bilo 2.000 – kazao je Radenković:

– Kod prekoračenja brzine zastupljena su uglavnom skuplja i malo jača vozila, kao što su „audi“ ili BMW… Ti vozači po pravilu imaju do 25 godina, često budu u teško alkoholisanom stanju, a u zadnje vrijeme je i veliki broj njih pod uticajem psihoaktivnih supstanci. Ali naravno da ne voze svi mladi baš tako.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno