Činjenica je da jako veliki broj žena ima problema sa održavanjem higijene svoje kose, te se uglavnom žene žale na to da im se kosa prebrzo masti, pa je zbog toga prečesto moraju prati.

U našem današnjem članku vam donosimo neke od najboljih trikova koji bi vam itekako mogli biti od koristi u ovom slučaju. Naime, svi znaju da se danas u svakoj radnji koja prodaje kozmetiku, mogu kupiti i šamponi za suho pranje kose, a pametna odluka je da iste nanosite prije spavanja, kako bi ujutru vaša kosa imala volumen kao da ste je tek oprali, umjesto da ga nanosite tek kad treba da izađete iz kuće.

Prije spavanja vežite kosu u rep, kako će joj to pomoći da tokom noći ostane čista. Isto tako, ako imate naviku da stalno rukama dodirujete svoju kosu, trebate znati da se kosa također jako brzo masti zbog ove navike, pa je za vaše dobro da je se riješite u što kraćem vremenskom roku.

Kako god, još jedan koristan savjet jeste da se uvijek potrudite da što bolje osušite korijen svoje kose, kako je on ubjedljivo najbitniji ako inače imate problema ove vrste. Naravno, postoje tu još mnogi trikovi, a ako i vi imate neki svoj koji ste dosad koristili, slobodno ga podijelite s nama u komentarima, kako nikad ne znate kome bi baš vaša ideja mogla da olakša život i da mu pomogne, kako nažalost nemaju svi isti tip kose, pa nam svima ne odgovaraju baš isti trikovi i savjeti kada je kosa u pitanju.