Ovih dana se u našem regionu dosta govorilo o poznatom domaćem pjevaču, Halidu Muslimoviću, koji je skoro 30 godina odbijao da isplati 32 hiljade eura Erminu Elezoviću koje mu duguje još od 1990. godine, kada ga je Elezović optužio da mu je uzeo novac za snimanje albuma koji kasnije nikad nije bio ni objavljen. Naime, on na pravdu i nadoknadu materijalne štete čeka već decenijama, a izgleda da pravda neće biti zadovoljena u skorije vrijeme.

Pravosnažna presuda Apelacionog suda u Kragujevcu je i dalje jasna, Muslimović mora isplatiti dugovanje, a nadležni organi su odmah pribjegli opciji prodaje imovine koju dužnik prodaje, kako bi se podmirili njegovi dugovi, ali taj cijeli plan je na kraju pao u vodu kako nije bilo zainteresovanih kupaca koji bi kupili imovinu koju Muslimović inače posjeduje u Prijedoru. Iako je to svima bilo pomalo sumnjivo, nikakvo logično objašnjenje nije bilo ponuđeno.

Kako god, ono što je takođe začudilo sve koji se bolje razumiju u ovaj slučaj, pitanje je zašto je sud uopšte pokušao da obavi prodaju njegove imovine iz razloge što se malo toga uopšte vodi na Halidovo ime. Na pomenuti hotel koji se inače nalazi u Prijedoru, banka je stavila hipoteku, te u slučaju prinudne prodaje, ona ima prvenstvno naplate.

Halid se našao u velikim problemima i zbog ove situacije, ali svima je poznato da ga i njegova bivša partnerka Sonja Bašić i dalje juri po sudovima i da ga duži zbog duga od čak 107 hiljada eura. Riječ je o vrtoglavoj cifri, to je bez ikakve sumnje.

Preporučeno
Loading..