Darko Lazić je proteklih mjeseci bio u središtu medijske pažnje zbog teške saobraćajke koju je imao. Naime, pjevač se oporavlja, a odlučio je da pokaže i svoju lijepu djevojku koja je u petom mjesecu trudnoće.


Inače, Darko Lazić je jedno vrijeme živio u Holandiji gdje je čak završio i osnovnu školu.

Holandija je zemlja koja se uglavnom nalazi u severozapadnoj Evropi. Sastojeći se od tri ostrvske teritorije na Karibskom moru Bonaire, Sint Eustatius i Saba-a čini konstitutivnu državu Kraljevine Holandije. Evropski dio Holandije sastoji se od dvanaest odvojenih pokrajina koje graniče sa Njemačkom na istoku, Belgijom na jugu i Sjevernim morem na sjeverozapadu, s morskim granicama u Sjevernom moru s Belgijom, Njemačkom i Ujedinjenim Kraljevstvom. Službeni jezik je holandski, ali sekundarni službeni jezik u pokrajini Friesland je Zapadnofrizijski.

Pet najvećih gradova u Holandiji su Amsterdam, Roterdam, Hag, Utreht i Eindhoven. Amsterdam je glavni grad zemlje, dok Hag ima sjedište generalnih država, kabineta i Vrhovnog suda. Luka Roterdam je najveća luka u Evropi i najveća u bilo kojoj zemlji izvan Azije. Zemlja je članica EU, eurozone, G10, NATO-a, OECD-a i WTO-a, kao i dio Šengenskog područja i trilateralne Unije Beneluksa. U njemu se nalazi nekoliko međuvladinih organizacija i međunarodnih sudova, od kojih su mnogi centri u Hagu, koji se stoga naziva “svjetskim pravnim kapitalom”.

Holandija doslovno znači ‘niže zemlje’ u odnosu na svoju nisku visinu i ravnu topografiju, sa samo oko 50% njene površine iznad 1 metra (3 ft 3 in) iznad razine mora, i gotovo 17% pada ispod razine mora. Većina područja ispod nivoa mora, poznati kao polderi, rezultat su melioracije zemljišta koja je počela u 16. stoljeću. Sa populacijom od 17,25 miliona ljudi, svi žive u ukupnoj površini od oko 41.500 kvadratnih kilometara, od čega je površina zemljišta 33.700 kvadratnih milja (13.000 kvadratnih milja) – Holandija je jedna od najgušće naseljenih zemalja u svetu. Ipak, ona je drugi najveći svjetski izvoznik hrane i poljoprivrednih proizvoda (nakon Sjedinjenih Država), zahvaljujući svom plodnom tlu, blagoj klimi i intenzivnoj poljoprivredi.