U našem današnjem članku vam donosimo neke trikove koji bi vam mogli da pomognu kada je u pitanju održavanje čistoće vašeg kupatila, ali i vaše lične higijene.

Svima je poznato da naša četkica za zube može da bude pravo leglo bakterija ukoliko je ne održavate na ispravan način. Naime, poslije svake upotrebe je dobro isperite, ali isto tako je s vremena na vrijeme potopite u sirće na nekih pola sata. Nakon toga će sve bakterije koje su se skupljale na njoj da nestanu. Promijenite četkicu za zube svaka tri do četiri mjeseca ili poslije svake ozbiljnije bolesti. Operite i držač za četkice, kako biste uklonili buđ koja se inače skuplja u njemu.

Svaki put poslije brijanja trebate se pobrinuti da brijač bude suh iz nekoliko razloga. Osim što će to spriječiti za on zahrđa, isto tako ćete spriječiti da se na njemu nastave razvijati bakterije. Možete poprskati alkoholom tufer, a onda tim obrisati svoj brijač kako biste bili sigurni da ste uklonili sve potencijalne opasnosti za sebe i za svoju kožu.

Četka za wc šolju je u svakom slučaju jedan od najprljavijih dijelova svakog kupatila na kojem možete biti sigurni da se ne nalazi ništa dobro, pa je zbog toga od ključnog značaja da je redovno čistite. Nakon čišćenja wc šolje, svaki put i četku isprskajte sredstvom za dezinfekciju, a onda je ostavite da se prosuši ispod sake na nekih petnaestak minuta. Nakon toga je isperite vrelom vodom, a poslije toga je ponovo ostavite da se osuši ispod daske. I držač četke očistite alkoholom, ostavite na nekih deset minuta, a onda i njega operite vrelom vodom, pa obrišite papirom.

Preporučeno
Loading..