Jedan od najpoznatijih pjevača Jugoslavije Era Ojdanić i jedan od najboljih prijatelja pokojnog Bore Drljače, sa tugom i sa sjetom u glasu pričao je o svom drugaru.

On prosto ne može da se pomiri sa činjenicom da ga nema, a posljednjih dana Drljača mu nije odgovarao na pozive i poruke. Era se ovog puta pred kamerama televizije Pink prisjetio riječ pokojnog pjevača, koje mu danas više nego ikada odzvanjaju u njegovoj glavi.

– Bora mi je stalno govorio jedno te isto: “Brate moj, sve ovo što imam… I karijera i putovanja i cijeli svijet smo prošli, ali nemam sreće nikako”, ja kažem: “Što Boro, šta je bilo?”, a on: “Pa evo, ti imaš pet unuka, ja nemam unuka, niti jednog. Napravih kuću i sve…” To mu je bila uvijek najveća rana, što nisu se ovi oženili i što nema potomka i unučadi. Mislim da je otišao u grob nezadovoljan samo zbog ovoga – rekao je Era i dodao:

– Puno će mi nedostajati sada kada se budem pojavio. Imam utisak da će on za koji trenutak izaći iza mojih leđa kao što je uvijek i radio. Nije malo kada 55 godine dijeliš s nekim koru hljeba koja je zarađena na najteži način. Kao brat mi je bio, ne mogu ga nit ću ga ikad prežaliti. Boro, prijatelju, Boro, brate, Boro, druže voli te puno i ljubi tvoj brat i kolega Era Ojdanić. Nikada te neću zaboraviti do kraja svog života. Vječna ti slava i mirno počivaj druže – izjavio je u suzama Era Ojdanić.

Preporučeno