Jučer se navršilo dvije godine otkako je kralj narodne muzike poznati pjevač Šaban Šaulić, nastradao u njemačkom gradu Biefeld, kada se vraćao sa nastupa za koji se kasnije ispostavilo da je bio njegov posljednji.

O njegovoj karijeri, ali i o životu se znalo dosta toga, pa tako i to da je njegova oaza mira bila u Krčedinu, gdje je imao vikendicu koju je kupio osamdesetih godina i gdje je posljednjih godina svog života provodio najveći dio svog slobodnog vremena.

Ovaj pjevač je baš u toj kući okupljao svoje prijatelje, pravio veselja, ali i uživao u prirodi i pecao, a baš u Krčedin se dvije godine poslije Šabanove pogiblje uputila ekipa Paparaco lova i svojim kamerama je zabilježila kako njegova vikendica sada izgleda.

“Mihajlo dolazi najviše, Goca nekih desetak puta. Dolaze, dolaze. Krčedin je posebno volio, kući nije odlazio nikako – sa posla, sa aerodroma dođe direktno ovdje – prisjetili su se mještani ovog mjesta, koji su se uz njegove ploče i postere prisjetili njegovih antologijskih hitova i brojnih profesionalnih uspjeha, te su istakli da će ove uspomene čuvati sve dok su oni živi.

Ni poslije dvije godine, veliki broj ljudi ne mogu da se priviknu da kralja folk muzike više nema i što je na taj način okončao svoj život. Nažalost, saobraćajna nesreća je bila ta koja nam je uzela velikana muzike, koji nikada neće biti zaboravljen, bez obzira koliko godina prošlo. Njegove pjesme i njegova djela će zauvijek živjeti među nama.

Preporučeno