Jedan od omiljenih regionalnih pjevača, 48- godišnji Željko Joksimović, dugogodišnju je karijeru izgradio sa brojnim hitovima a njegovo ime se nije nikada povlačilo uz skandale.

Ali, baš kao i svi i ovaj pjevač je bio jednom mlad i sklon nepodopštinama i prevarama, a šta je tačno radio, otkrio je njegov bliski komšija.

Otvorili su prozor pa su krenuli bježati, tad ih je vidio profesor i onda je krenula jurnjava

“On je jako dobar školski prijatelj mog sina. Moj sin je godinu dana stariji od njega i iako je imao sve petice, njih dvojica su se zajedno dogovorili da prevare profesora kad je bio pismeni iz matematike. Otvorili su tada prozor i krenuli su da bježe. Profesor ih je odma vidio i krenula je jurnjava sve do spomenika koji se nalazi oko 200 metara od škole koju su pohađali”, ispričao je pjevačev komšija za srbijanske medije.

Isto tako, spomenuti izvor je dodao i to kako je muzika oduvijek bila Željkova prva i velika ljubav.

“Inače, Željko je bio jako dobro i umiljato dijete. Odgajan je u jako dobroj porodici, i ovo vam ne kažem zato što smo komšije, nego zato što je istina. Od malih nogu se bavio muzikom. U početku je svirao klavir, a onda je prešao na harmoniku i sve ostale instrumente. Znao je svirati i nama komšijama dok je bio mali”, rekao je on za kraj.

Iako je bio petičar, Željko je, kao i svako dijete bio ponekad nestašan, al je u global bio vaspitano i dobro dijete.

Preporučeno