Trideset godina nakon nemilih događaja i velikih prekretnica koji su preusmjerili i nepovratno izmijenili životni, privatni i profesionalni put Rialde Kadrić Šebek, sve je moglo i trebalo da krene u skroz drugom smjeru.

Saradnici, gledaoci, neki novi autori koji je pamte i vole, svi oni koji su bili ujedinjeni u nadi da će Bobina Marija ponovo zablistati na filmskom platnu, ostali su šokirani kada su čuli vijest o njenom izennadnom odslasku. Umjesto da uživamo u reprizama njenih legendarnih rola, ostajemo poraženi neumoljivim rediteljskim potezom, Život koji joj je manijenio reprizu tragičnog kraja njene majke.

– Tog 16. januara 1991. godine moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu, rat u Jugoslaviji se širio, tada sam riješila da ostanem tu gdje jesam, u Londonu i počnem neki novi život – riječi su kojima je u jednom od rijetkih intervjua opisala razloge za tu, možda najvažniju životnu prekretnicu, da bi ovog januara i sama minula svijetom, i to na potpuno isti način – od srčanog udara, na ulici u Atini!

Reditelj Milan Jelić kao i glumac Predrag Bjelac je se sjećaju iz nekog bivšeg života svih nas, pamte magiju i tugu koje je nosio Rialdin lik dok su davne 1989. godine snimali Čudnu noć, film čija je sudbina mogla biti potpuno drugačija, a možda čak povesti i Rialdin život i karijeru u skroz drugom smjeru.

– Izuzetno je bila skromna i tiha, uvijek posvećena svom poslu, bez obzira na to što je već bila nevjerovatno popularna zbog uloga koje je tumačila – opisuje glumicu Jelić.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno