Čak i onda kada odluče da postanu biljkoljupci, mnogi od te ideje odustanu čim dođu hladniji dani.

Istina je da su domovi u toku zimskih i jesenih mjeseci negostoljubivi prema velikom broju biljaka, u nekim je prostorijama prevruće, u drugima je hladno, a tu su i suh zrak kao i nedostatak sunčeve svjetlosti. Ali, iskusni ljubitelji biljaka znaju kako da najljepši ukrasi njihova doma izdrže sve te uslove.

Na svu sreću, i za one manje talentovane postoje riješenja, a ona su biljke koje će bez previše truda preživjeti svaki uslov pa i one zimske.

Jedna ovako otporna biljka koja ne zahtjeva stalnu brigu je krasula. Krasula može da toleriše kombinaciju hladnog zraka i vrućih radijatora, a osim što može preživjeti varijacije temperature, podnijet će čak i blizinu otvorenog prostora.

Kada je u pitanju zalijevanje, kako bi napredovala, dovoljno je da zalijete jednom u tri sedmice. Krasula je poznata i kao japansko drvo novca, a izgledom podsjeća na minijaturno stablo koje je, između ostalog i jako lijep dodatak svakom domu.

Ova sukulentna biljka sa zelenim mesnatim listovima porijeklom iz Južne Afrike, a što se tiče zemlje, odgovara joj mješavina pijeska, humusa i zemlje za cvijeće. Ovoj biljci trebate osigurati i posudu srednje veličine, a ona će vam za brigu, kako se vjeruje, uzvratiti privlačenjem materijalnog bogastva u vaš dom.

Osim toga što će vam donijeti obilje novca i bogastva u dom, biljka je jako lijepa i vrlo ju je lako održavati, što znači da je prikladna za sve.

Preporučeno