Onda kada se iskombinuju astrologija i feng šui, šanse za propust i greške su zaista minimalne.

Zapadna i istočna astrologija, numerologija, pa čak i feng šui, sva ova učenja kažu da odabir imena utiče na cijeli život osobe koja ga nosi. Zato je jako važno da ne napravite grešku kod ovog odabira…

Prema kineskom horoskopu, godina Metalnog Bika počinje tek 12. februara. Od tog momenta, simbol godine će doći na svoje i počeće da diktira svoja pravila, a ukoliko ih se budete pridržavali, imat ćete jako uspješnu godinu. Pa tako, ukoliko za bebu koja je rođena u ovoj godini odaberete ime koje će se svidjeti Biku, to dijete će imati sreću cijelog života.

Kineska filozofija, feng šui, kazuje da se ime za dijete mora odabrati ne samo na osnovu zvučnosti i ličnih preferencija, nego na osnovu usklađivanja sa elementom godine u kojoj je dijete rođeno.

U 2021. godini dominira metal, koji nije baš u prijateljskim odnosima za drvetom i vatrom, a pogoduju mu zemlja i voda.

Metalni elementi
Imena koja su izvedena od naziva metala u srpskom jeziku, kao što su Gvozden i Zlata, su apsolutni hit.

Postoje i ona “zapadna” imena koja su jako popularna kod nas, a isto tako su izvedena od naziva metala: Natalija, Zoe, Hana i muško ime Danijel.

Zemljani elementi
U ovu grupu imena koja se odnose na elemente zemlje spadaju: Irina, Kristina, Tatjana, Angelina, Svetlana i Sofija…

Imena koja se na zapadu isto tako pripisuju elementima zemlje, a popularna su i kod nas, a to su: Izabela i Ema. Ovo drugo ime sadrži i riječ bijela, što je posebno povoljno zbog toga što je 2021. godina Metalnog bijelog Bika.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno