Porodica koja nam je uvijek svima mamila osmijeh na lice, iz Miklošićeve 35 živjela je u ovoj kući.

Iza vrata ove kuće živjeli su neki tamo sretniji ljudi. Naravno, riječ je o porodici Golubović. U to vrijeme serija “Srećni ljudi” nas je državala prikovane za male ekrani i niti jednu epizodu nismo propuštali. Od premijernog prikazivanja serije prošlo je čak, vjerovali ili ne 23 godine, ali njena popularnost ne jenjava, pa se tako i danas sjećamo Bake Riskce, Vukašina, Nece, komšije Ostoje, Đina, Čarlija, deda Aranđela, psa Sime…

Ova kultna serija je snimala i emitovana u periodu od 1993. do 1996. godine, a poslije toga i par puta reprizirana. Imala je 70 epizoda i novogodišnji specijal od punih 45 minuta.

Scenario za „Bolji život“ napisao je kultni Siniša Pavić. U prvom ciklusu (1987-1988 godina) snimljeno je samo 47 epizoda. Režiju su potpisala trojica režisera, a na prvih 25 epizoda sarađivali su Aleksandar Đorđević i Mihailo Vukobratović, a na ostale 22 Vukobratović i Andrija Đukić. Drugi ciklus počeo je istoimenim cjelovečernjim filmom snimljenim 1989. godine, koji je, kao i svih 35 epizoda drugog ciklusa, snimanog 1990 godine, režirao Mihailo Vukobratović.

Vjerujemo da se starije generacije pogotvo sjećaju ove serije i ove kuće koja im je na neki način obilježila te dane dok se snimala. Ali, ove malo mlađe generacije se jedva sjećaju a ima i onih koji nikako ne znaju za ovakvu remek djelo. Za ove koji znaju, najveći utisak je ostavio pas Simo i naravno Riska bez koje serija ne bi bila ista.

Preporučeno