Na internetu jako često možete da pronađete brojne savjete i trikove koji vam mogu pomoći oko nekih svakodnevnih obaveza i zadataka. Na toj listi se nalazi i rješavanje neželjenih dlačica kod lica, pa vam iz tog razloga mi u našem današnjem članku donosimo jedan potpuno prirodan recept koji možete da sami pripremite kod svoje kuće, a bit će vam potrebno samo nekoliko minuta za tu pripremu.

Ni sastojci koji su vam potrebni nisu brojni, sve što treba da pripremite jeste jedna mala kašika kurkume, dvije male kašike brašna od leblebija, te malo mlijeka.  Sve ove sastojke dobro izmiješajte, a potom tu smjesu nanesite na zonu u smjeru rasta dlačica na vašoj koži. Dovoljno je da ovu smjesu ostavite nekih dvadesetak minuta na vašoj koži, sve dok se ona ne osuši. Nakon toga to istrljajte nekom pamučnom tkaninom koju ste prethodno umočili u mlaku vodu i isperite smjesu sa svoje kože.

Nakon ovog tretmana, sasvim normalno je da tretirana zona bude malo crvena, ali nema razloga da brinete, kako će to brzo da splasne zbog protivupalnog svojstva moćne kurkume. U toku trideset dana, dovoljno će biti da ovaj tretman ponavljate svakih tri do četiri puta, a možete biti sigurni u to da je rezultat fenomenalan.

Svi se slažu da poslije ovoga dlačice same nestaju, a vi ćete te promjene najbolje da primjetite na svom licu, bez obzira da li su vam prije toga dlačice bile znatno izražene na licu ili ste ih samo vi primjećivali i zbog toga su vam smetale.

Preporučeno
Loading..