Jelena bin Drai je poznata srpskoj javnosti po tome što se udala za jednog šeika, a koja već duži niz godina živi u Dubaiju. To što je sada udata za čovjeka druge vjeroispovjesti, u potpunosti ne znači da spriječena da obilježava svoje pravoslavne praznike, pa tako ni Vaskrs. Prije 2 dana je bio veliki petak, kada svi vjernici koji slave Vaskrs, farbaju jaja i mnogi su svoje rukotvorine odlučili za zabilježe kamerom i da se pohvale na društvenim mrežama. Uradio je to i veliki broj poznatih ličnosti, kome se pridružila i Jelena.

Iako je ona od svog rodnog grada udaljene nekoliko hiljada kilometara, ona se za Vaskrs pripremila kao i svi njeni sunarodnjaci u Srbiji. I ne samo to, čak je i njen suprug, šeik Said bin Draikao i njihova djeca Hilal, Hamdan i Asija znaju sve što se tiče obilježavanja Vaskrsa, i upoznati su sa svim običajima. Tako je Jelena na svom Instagram profilu odlučila da objavi fotografiju vaskršnjih jaja koja je farbala na Veliki petak. Vidno je zadovoljna i sretna poslom koji je uradila. Posebno je ponosna na to kako je ispala njena čuvarkuća, a vi danas ima to priliku da vidite u ovom članku.

Za one koji nisu upućeni, Čuvarkuća je jaje koje se farba u crvenu boju i koje ostaje u kući do sljedećeg Vaskrsa, jer se smatra kako ono čuva ukućane od svih nevolja. Jelena je pokazala da udajom za šeika i preseljenjem u Dubai nije zaboravila na svoju vjeru, potomke i tradiciju.

Preporučeno