Jedno od najpopularnijih muzičkih takmičenja u cijeloj Europi, koje se željno iščekuje u svim zemljama Starog kontinenta već godinama jeste Eurovizija, koje se pak ove godine održava u Izraelu.

Ako je suditi po procjenama stručnjaka, velike su šanse da će ovogodišnje natjecanje za najbolju pjesmu da obori sve rekorde gledanosti u dva polufinala i finalnoj večeri. Kako god, bez obzira da li inače pratite ovo takmičenje ili ne, činjenica je da je ono svake godine sve popularnije, te da sve generacije gledatelja prate ovo takmičenje, koje je postalo program za cijelu porodicu.

Na otvaranju prve polufinalne večeri se pak dogodilo nešto posebno zanimljivo za ljude sa naših prostora, tačnije za one sa prostora bivše Jugoslavije. Takmičenje je otvorila prošlogodišnja pobjednica Neta sa pjesmom koja joj je donijela toliko slave i popularnosti, a osim njenog upečatljivog nastupa, još nešto je privuklo pažnju svih prisutnih.

Naime, iza pjevačice se vidjela i zastava nekadašnje Jugoslavije, što je detalj koji je sve iznenadio, ali su mnogi bili i oduševljeni, pa su ubrzo nakon što se to emitovalo na malim ekranima, podijelili svoje oduševljenje na društvenim mrežama i drugima na taj način skrenuli pažnju na ono što se dogodilo.

Ko je ovo omogućio ili ko je insistirao na ovom gestu, vjerovatno nikad nećemo ni saznati, te da li je postojao neki poseban razlog da se baš ova zastava nađe na mjestu gdje se znalo da će biti primjećena, kad tad. Šta vi mislite o ovome, zbog čega se zastava Jugoslavije našla tu gdje smo je ugledali?

Preporučeno
Loading..