Nekada neki od narodnih lijekova ili pak navika toliko pomažu našem zdravlju da bi to treblo raditi redovno i to svako od nas.

Ovaj postupak je toliko jednostavan, a ne zahtjeva nikakve posebne pripreme niti napore, a djelovanje na naše zdravlje mu je zaista fantastično. Ono što treba da uradite jeste da nađete samo malo vatice te da je natopite u pedeset postotni alkohol i da to tako stavite u svoj pupak.

Ovo vam možda zvuči nevjerovatno, ali ova metoda se jako često koristi kada osoba ima upale mišića, prehladu ili gripu, a kada se porede sa lijekovima koji nudi zvanična medicina, ovo je puno bolje i efikasnija.

Kada vas opet nekada uhvati prehlada ili gripa dovoljno je da uradite to sa natopljenom vatom u alkoholu i nježno ocijesite i stavite u svoj pupak. Vatu je potrebno da osigurate da ne ispadne a to možete najbolje uraditi koristeći flaster ili jednostavno stavite neku krpu ili najlon kesu. Ova metoda je odlična i kod onih djevojaka koji imaju problema sa jakim menstrualnim bolovima.

Ali, ako imate problem sa menstrualnim bolovima, sve što je potrebno da uradite jeste da legnete i blago pritisnite vatu svojim rukama.

Ovo je vrlo jednostavna metoda a jako je učinkovita. Osim toga nećete morati biti lijekove koji većinom jedno liječe a drugo štete. I naravno, lijekovi su puno skuplji od ove metode, koja je prirodna i puno više učinkovita od lijekova.

Preporučeno