U današnjici postoje razne priče za koje se veruje da privlače pare, koa što su to za obilje, kineski novčići u feng šuiju ili figura žabe koja prema kineskoj tradici donosi priliv novca u dom. Jedan simbol vekovima važi za nešto pozitivno i moćno, a reč je o znaku beskonačnosti.

Kada je u pitanju simbol beskonačnosti je jedan od najstarijih simbola koji se koristi se u mnogim kulturama. Smatra se da donosi pozitivan podsticaj na energiju, a posebo značenje ima kada ga nosite kao privesak na narukvicu ili crvenom koncu. Također, ovaj simbol se koristi za harmoniju i ravnotežu, a povezan je i sa brojem osam koji simbolizuje bogastvo i prosperitet. Dok u feng šuiju simbol beskonačnosti se koristi za harmonizaciju prostora i poboljšanje vitalne či energije u domu.

Kako stručnjaci kažu to je u stanju da pozitivno utiče na svaki prostor u kojem će se nalaziti. Postoji simbolika da ovaj znak treba nacrtati na komadiću papira i nositi ga u novčaniku kako bi privukao enrgiju obilja i priliv novca. Također, možete da ga ukrasite, nacrtati omiljenom bojom ili mu dati svoj lični pečat. Ako često znate da crtate ovaj znak u svoma planeru to može da dovede do uspeha, a ukoliko ga istaknete u spavaćoj sobi ojačaće energiju ljubavi između partnera.

Ako okačite ovaj znak u bilo kojoj prostoriju, on će uskladiti prostor. Nosite ovaj simbol na sebi on će dati energiju i snagu, kao i tranformisati negativnu energiju u pozitivu. Znak beskonačnosti je simbol pozitivne energije i kontinuiranog razvoja, pa ga možete na razne načine iskoristiti za prizivanje dobrih vibracija.

Preporučeno