O Davoru Dragičeviću se manje-više sve zna i nema potrebe pretjerano trošiti riječi. Ipak posljednjih dana dogodilo se nekoliko stvari koje su zaista potpuno poremetili čitav region. Davor Dragičević je nakon nereda u Banja Luci nestao i za njim je raspisana potjernica i sada niko ne zna šta se s njim dogodilo. Ipak, na internetu se pojavio jedan zanimljiv video snimak na kojem Davor govori o sebi i svom životu i iznosi svoju biografiju skoro u potpunosti.

U nastavku pogledajte video:

Biografija, ili jednostavno bio, je detaljan opis života osobe. Uključuje više od osnovnih činjenica kao što su obrazovanje, rad, odnosi i smrt; ona opisuje doživljaj osobe o tim životnim događajima. Za razliku od profila ili životopisa, biografija predstavlja životnu priču subjekta, naglašavajući različite aspekte njegovog / njenog života, uključujući intimne detalje iskustva, i može uključivati analizu ličnosti subjekta.

Biografski radovi obično nisu fikcija, ali fikcija se može koristiti i za prikazivanje života neke osobe. Jedan dubinski oblik biografske pokrivenosti naziva se naslijeđeno pisanje. Radovi u različitim medijima, od književnosti do filma, čine žanr poznat kao biografija.

Ovlaštena biografija je napisana uz dopuštenje, suradnju, a ponekad i sudjelovanje subjekta ili nasljednika subjekta. Autobiografiju piše sama osoba, ponekad uz pomoć saradnika ili pisca duhova.

Inače, Davidovi roditelji su evo već mjesecima vodili bitku oko toga da pokušaju dokazati šta se dogodilo njihovom sninu ali vlasti to uporno pokušavaju zataškati.

Preporučeno
Loading..