Postoji par pokreta koji će vma pomoći da dobro spavate, iako je za mnoge to veoma teško da ih uvrste u večernju rutinu.

Međutim, postoji jedan vježba za koju nije potrebna nikakva oprema. Pored toga, ona je jako dobra za početnike i isto tako i za napredne. Ona ne pomaže samo ako ne možete zaspati, isto tako pomaže i kod nemirnog sna.

Koljena na prsa

Ovu vježbu je savršeno raditi kada se već nalazite u krevetu. Tako da je potrebno da legnete na leđa i da koljena podižete u smijeru grudi koliko god ste u mogućnosti. Ruke stavite oko cjevanice- treba da bude toliko čvrsto sve dok koljena ne dodiruju grudi. Osim što to opušta leđa, također opušta i bokove. U ovom položaju ostanite i par puta duboko udahnite i izdahnite. Bitno je da se koncentrišete na disanje.

Iako ova vježba mnogima izgleda smiješna, ona je itekako efikasna. Što je jako bitno jeste to da se izvodi dosta lahko i svi su u mogućnosti da je urade. Smatramo da ljudi koji imaju probleme sa snom, nemaju šta izgubiti, i da bi trebali pokušati ove vježbe i da se sami uvjere da li radi ili ne. U članku je napisano kako se ona radi, a na vama je da li želite da je pokušate ili ne, ali mislimo da možete da se riješite problema sa nesanicom i sa nemirnim snom sa ovom večernjom rutinom, koju treba odmah da ubacite prije spavanja.

Preporučeno