Prije par dana cijeli region je potresla vijest o smrti čuvenog kantautora Đorđa Balaševića.

Porodica Balašević je prije četiri godine, tačnije 2017. godine na društvenoj mreži Facebook objavila par fotografija gdje su pokazali kako izgleda unutrašnjost kuće u kojoj oni žive, a koja je tada bila okićena za predostojeće praznike.

Jednom prilikom njegovi roditelji su ovo kazali za njega:
– Mislim da je veoma dobro što je Đorđe sve ovo postigao bez protekcije i guranja. Mi ga u kući, u kojoj je neštedimice prosipao sve svoje stihove i cake, nismo ozbiljno shvatali kad je govorio da to sve može da “prođe”. Vjerovali smo da je za prosperitet u takvoj jednoj oblasti potrebna velika veza, i uticajni ljudi…

– Đole je jednog dana samo podigao slušalicu i zvao nekog sa radija, izgovorivši običnu rečenicu: “Znate, htio bih da sarađujemo, imam neku pjesmu za vas!” Eto, tako je sve ustvari i počelo.

– Tako je počelo, a kako traje?

– Lijepo je sve to, sretni smo, svakome bi to bilo prijatno, ali mi više skoro nikako ne viđamo naše dijete! Strahujemo za svaki njegov put, čini nam se da samo odlazi, da nikad ne dolazi! Sve smo ga više i više željni.

– Ja sam cijeli taj put zajedno sa njim prešla, zbog toga što je muž poslom vezan za inostranstvo, pa danas mogu s ponosom da kažem: Đorđe je ostao potpuno isti.

– Sudbina je roditelja da djeca odlaze, ali nas ti odlasci samo plaše u smislu da mu se nešto ne desi. Kao čovjek, Đorđe ne može ama baš ništa da promijeni. Ma šta se još desilo – on će ostati iskren i vedar. To je njegovo i naše najveće bogatstvo! – ovako su roditelji Đorđa Balaševića govorili o njemu prije punih 40 godina.

Preporučeno