Proslavljeni producent i pisac s kojim je radila proslavljena glumica Mira Furlan, Joseph Michael na svom se Twitter profilu oprostio od ove glumice.

“Noć je velike tuge zbog toga što je naša prijateljica i drugarica otišla tamo gdje je više ne možemo dodirnuti. Njezina smrt pogodila je veliki broj ljudi, ne samo u hrvatskoj i regiji, nego i u svijetu.

Ali kao i sa svim stvarima, sustignut ćemo je jednom, i vjerujem da će nam imati za ispričati puno priča, i veliki broj uloga za podijeliti sa svemirom”, napisao je producent. On je isto tako i autor serije “Babylon 5” u kojoj je ostvarila prvu zapaženiju ulogu u Sjedinjenim Američkim Državama. Straczynski je na Twitteru objavio i poduže pismo u kojemu je opisao njegovo poznanstvo s ovom glumicom i otkrio detalje o posljednjim mjesecima njenog života.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Onda kad je Mira Furlan došla na audiciju za Babylon 5, njena je matična država Jugoslavija bila u previranju i tada se raspadala u dvije odvojene zemlje.

Tokom našeg prvog sastanka razgovarali smo o njenom radu i njenom životu koji nije bio ni malo lak, a saznao sam da je bila dio turnejaške pozorišne grupe  koja je nastavila prelaziti granice države koja se raspada uprkos primanju prijetnji smrću s obje strane u ratu. Izrazio sam svoje divljenje njenoj hrabrosti, ali ona je slegnula ramenima i odmahnula svojom rukom. ‘Što je najgore što se moglo desiti? Da, mogli su me ubiti, pa šta? Umjetnost ne bi trebala da ima granicu’.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno