Đorđe Balašević se desetak dana liječio kod kuće od korona virusa, a od srijede je u bolnici, gdje je u petak i preminuo.

Đorđa Balaševića je izdalo srce, a ni respirator, ni svi nadljudski napori doktora iz Kliničkog centra Vojvodine nisu mogli ni na koji način da mu pomognu.

Slavni kantautor je do prekjučer ujutro bio relativno stabilan na intenzuvnoj njezi Infektivne klinike KCV i plan doktora iz KCV, kako saznajemo, je bio da ga prebace u kovid odjeljenje Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, ali njemu se stanje naglo pogoršalo i on je intubiran na Infektivnoj klinici, međutim, čim su ga stavili na respirator, njegovo srce je prestalo da kuca.

– Balaševićevo srce je otišlo ispod 50 otkucaja u minutu. Doktori su mu istog trenutka ugradili pejsmejker, kojim se reguliše srčani ritam. Ali, nažalost, nakon pola sata njegovo srce je stalo. Ljekari su sat i po vremena pokušavali da ga reanimiraju. Radili su elektroškovi, adrenalin mu je davan besomučno, pokušavali su da ga spasu i plakali su svi kao kiša dok su se borili za njegov život… ali spasa mu, nažalost nije bilo. Ravna linija se uprkos svemu nije pomjerala. Iako je svima bilo jasno da su ga izgubili, nisu mogli da odustanu. Dodavali su i dodavali adrenalin, ali na kraju su, skrhani, morali da stanu, zbog toga što ništa više nisu mogli da urade. Satima poslije toga svi su plakali jer su izgubili ovakvu legendu – priča izvor srbijanskog Kurira.

 

Preporučeno