Poznati pjevač i kantautor Đorđe Balašević je preminuo danas u 67. godini života, nakon što je početkom sedmice primljen na Infektivnu kliniku, gdje se liječio od upale pluća.

Poznati Đorđe Balađević će ostati upamćen po svojim ever green baladama ali i svim ostalim pjesmama koje to nisu. Prošle godine u punoj sali Spensa Đorđe Balašević je održao svoj tradicionalni koncert za Bogojavljensku noć. Poznati novosadski kantautor je na ovom događaju, koji je bio ispunjen emocijom, obožavaocima priredio čak tri i po sata nezaboavne muzike i zabave.

Poznat po svom svojstvenom humoru, on se šalio i na svoj račun. Podsjetio je publiku da je obećao tradiocinalne Bogojavljenske koncerte, ali Zamalo da vas zaje em, rekao je on, a mislio je na jesen prošle godine kada je imao infarkt, nakon čega su mu ugrađeni stentovi u srce. Kako je objasnio, jedan od ljekarskih savjeta nakon toga je bio da ne drži koncerte duže od tri sata, na šta su svi prisutni reagovali smijehom.

Pije par dana izvor koji je blizak porodici je otkrio da se kantautor osjeća dobro i da se šali sa doktorima, ali po zadnjim informacijama slavni Vojvođanin preminuo je na Infektivnoj klinici u Novom Sadu.

Blašević je rođen 11. maja 1953. godine u Srbiji, tačnije u Novom Sadu. Godine 1977. je pristupio akustičarskoj grupi Žetva sa kojom iste godine nsima hit pjesmu u Razdeljak te ljubim i tada ostvaruje svoj prvi uspjeh.

Iza sebe je ostavio suprugu Oliveru, kćerke Jovanu i Jelenu kao i sina Aleksu.

Preporučeno