Popularna seija “The Simpsons” je opet predvidjela događaje koji će se desiti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Radi se o haosu koji je nastao nakon što je izabran novi predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. U epizodi Treehouse of Horror XXXI” se obrađuje se tema aktuelnih američkih izbora. Marge traži od Homera da izađe glasati, a Lisa ga upozorava zbog čega je to važno i podsjeća na protekle četiri godine.

Homer se uskoro gubi u razmišljanju i prisjeća se dugačke liste grešaka koje je napravio još uvijek aktuelni predsjednik Donald Trump. Ubrzo poslije toga, on se budi iz sna i shvata da je prespavao to glasanje.

U par slijedećih scena je prikazan haos koji je nastao dvadesetog januara 2021. godine, cijeli svijet u plamenu, devastirane zgrade, a Homer sjedi na krovu svoje porodične kuće i pije pivo i to s puškom u ruci.

Isto tako, u ovoj epizodi možemo da primjetimo da heroji ove serije nose zaštitne maske na licu, kako bi se zaštitili od neke zaraze.

Fanovi Simpsonovih vjeruju kako je dugovječna animirana serija upozorila svijet na korona virus prije više od dva desetljeća. Kao dokaz navode epizode još iz davne 1993. godine o kojoj se radi o virusu zvanom Osaka Flu koji se širi Springfieldom, nakon što stanovnici naručili nekakve blendere iz Japana.

U epizodi je jedan radnik koji je pakirao te blendere u Japanu, razbolio se i slučajno poslao virus u Sjedinjene Američke Države.

Na koji način su snimljene ove sve epizode, niko ne zna.

Video možete pogledati na linku OVDJE.

Preporučeno