Ukoliiko ovih dana nemate ventilator ili klima uređaj u svom domu, onda sigurno i vi prolazite kroz pravo mučenje, a zaista je to postalo nešto bez čega se ne može zamisliti naša svakodnevnica. Ipak, u našem današnjem članku vam donosimo genijalna rješenja koja će vam pomoći da jedan obični ventilator pretvorite u klima uređaj da biste ponovo uživali u tome što provodite vrijeme kod svoje kuće.

Prvi način jeste da ispod svog ventilatora ostavite neku široku, a plitku posudu koju ćete da napunite kockicama leda. Sve dok ventilator bude usmjeren da puše po ledu, vašom sobom će da se širi znatno hladniji vazduh, a to će da traje sve dok se led u vodi u toj posudi ne otopi, a nakon toga u tu posudu možete samo da dodate novi led, te da nastavite da uživate u svemu tome.

Isto tako možete da ispred ventilatora postavite neke plastične flaše, koje ćete napuniti vodom, a potom ih zalediti. Ovi komadići leda će se mnogo sporije otopiti, pa ćete riješiti svoj problem na nešto duži vremenski period, to je u potpunsoti sigurno.

Na kraju, uvijek možete da u neki peškir zamotate ili kockice leda ili pretodno zaleđenu vodu u flašama, a onda da dva kraja peškira objesite između dvije stolice, te da ga postavite tako da ventilator puše u smjeru u kojem će raznositi hladan vazduh od tog peškira. Šta vi mislite o svemu ovome, da li ćete u narednom periodu da isprobate neki od ovih načina? Pišite nam u komentarima ispod članka.

Preporučeno
Loading..