Prema feng šuiju, novčanik je dom za vaš novac i za sve ono što je povezano sa njim.

Principi feng šuija kažu kako bogastvo ne voli nebrigu i zanemarivanje, a ovo je par savjeta kako treba biti i vaš novčanik da privuče bogastvo i novac.

Očistite nered iz novčanika
Novčanik uvijek mora da bude uredan i čist. Novčanik iz kojeg su izbačene sve nepotrebne stvari stvorit će prostor za protok energije koja je dobra. U novčaniku ne biste trebali držati sve te silne fiskalne račune, kao ni kreditne kartice, zbog toga što oni simbolišu dug ili novac koji je već potrošen, prazan novčanik je simbol neimaštine, te se savjetuje da uvijek u šteku imate bar par novčanica, u novčaniku nemojte držati omote, nevažeće biznis kartice ili istekle članske kartice.

Organizujte novčanik
Neka svaka kartica bude na svom mjestu, neka novčići budu urednu ostavljeni. Feng šuji principi kazuju kako stanje u novčaniku ima jako snažan uticaj na energetsku vezu između novca i vas.

Odaberite pravu boju
S obzirom da svaka boja ima svoje značenje i predstavlja različite elemente, tako su najpopularnije boje za novčanik, crna, crvena, braon, tamnoplava i zelena.

Ne kupujte polovne novčanike
Savjetuje se da ne kupujete polovne novčanike, zbog toga što oni zadržavaju energiju prethodnog vlasnika, bilo da je ona dobra ili loša.

Ne ostavljajte novčanik bilo gdje
Novčanik vam ne smije biti na podu, a posebno ga ne smijete ostavljati na pločicama kupatila, morate imati jedno posebno mjesto za njegovo odlaganje i tu ga ostavljati svaki put kad dođete kući.

Preporučeno