Ovo su rečenice koje muškarci najčešće izgovaraju kada im jednostavno nije stalo o vas. Treba da obratite pažnju na ove riječi, pogotovo u svađi. “Ne vjerujem ti” Ako vaš suprug ili momak otvoreno kaže da sumnja u vas, to vam zapravo pokazuje da je nesiguran, najčešće u samog sebe ali tu nesigurnost ispoljava prema vama. Postavite sebi pitanje da li želite biti sa nekim ko u sumnja u apsolutno sve sto radite? “Nemam se ja tebi šta pravdati”

Ovom rečenicom vaš partner vam dokazuje da ne prihvata krivicu i da nema argument kojim bi podržao svoju stranu priče. On će jednostavno prebaciti krivicu na vas i praviti da se da nije uradio ništa loše. “Stvarno te volim, dušo moja” Vjerovali ili ne postoji velika razlika između ”volim te” i ”stvarno te volim”. ”Stvarno” u ovoj rečenici zvuči kao neko opravdanje osjećaja krivice. Ako tu rečenicu čujete često od svog partnera znajte s kim imate posla. “Radi šta hoćeš” Ova rečenica znači da se vaš partner distancirao od vas. Nije ga briga šta radite i ne želi pronaći rješenje, postalo mu je svejedno.

“Ako me više ne voliš, pronađi nekog drugog” Ovom rečenicom vam daje doznanja da ga nije briga da li vi želite biti s njim ili ne. Iako se na prvi pogled čini da vam on daje mogućnost izbora, ova rečenica može biti i oblik ucijene jer ćete biti u strahu da vas on ne napusti. Ne dopustite mu da na bilo koji način manipuliše vama.

Preporučeno