Stručnjaci za ovu drevnu kinesku vještinu uređenja doma otkrivaju nove stvari koje bi svako od nas trebao da posluša.

Feng šui filozofija uređenja doma je odavno jako popularna, sve više ljudi vjeruju u energiju koja vlada kućom i ubjeđeno je da ona značajno utiče na kvalitet života ali i na sreću.

Ova drevna kineska vještina uređenja doma nas uči kako treba dekorisati svaku prostoriju, gdje treba da se drže određeni predmete, a gdje ne, a uči nas i gdje da čuvamo svoj novac da bi se on množio i da bi nam u život došao finansijski prosperitet.

Suprotnom svim mogućim pretpostavkama, feng šui kaže da je idealno i jedino ono što je dozvoljeno mjesto za čuvanje novca u kući, kuhinja i ni jedna druga prostorija.

Feng šui stručnjaci kažu da ova prostorija ima jako pozitivnu auru, ali da u njoj morate da pazite sa dekoracijom koju uklapate u ovu prostoriju.

Dakle, poželjno je da blizu mjesta na kojem čuvate novac u kuhinji stavite i neki simbol novca, kao što je figurica slona, ali ukoliko pretjerate sa brojem predmeta, možete da izazovete kontraefekat, odnosno da privučete siromaštvo umjesto novca u kući.

Gledajte da sve te teglice i kuhinjske aparate držite u ormarićima ili ostavi, nikako po cijeloj kuhinji, zbog toga što svaki detalj višak dodatno blokira energiju novca.

Dakle, kako ne bi donijeli siromaštvu u kuću, nemojte je pretrpavati, a obavezno negdje ubacite jednu figuricu slona koja će vam donijeti itekakvu sreću.

Preporučeno