U svijetu koji postaje sve brži i energičniji, rijetki od nas nađu vrijeme da skuhaju sebi zdravu i ukusnu hranu kod kuće. Mi vam donosimo jednostavan recept koji je ne samo brz za napraviti i jednostavan nego istovremeno i ukusan i zdrav. Namirnice koje se koriste su veoma jednostavne za nabaviti i većinu vjerovatno već imate u kuhinji, a rezultati su nevjerovatni. Neke od ovih namirnica su čak i dobre za sprečavanje brojnih bolesti te jačanje imuniteta.

Za pripremu ovog jela potrebni su vam tri jajeta, 300 grama mladog sira, dva decilitra kiselog mlijeka ili jogurta, domaći kajmak, prašak za pecivo, decilitar ulja, 150 grama kukuruznog brašna te 200 grama pšeničnog griza. Biti će vam također potrebna jedna veća posuda, te bi bilo poželjno koristiti mikser za miješanje sastojaka kako bi smjesa bila što bolja, te se sastojci što bolje izmiješali.

Pripremu započnite tako što ćete zagrijati rernu na 200 stepeni. Dok se rerna zagrijava u posudi mikserom umutite jaja te dodajte ulje i jogurt. U smjesu potom dodajte griz, brašno i prašak za pecivo.

Sastojke miješajte dok smjesa ne postane homogena, potom dodajte i sir, te ponovno izmiješajte sve zajedno. Tepsiju prethodno nauljiti i zagrijati u rerni. Istresite smjesu i ravnomjerno je rasporedite. Pecite sve dok smjesa ne porumeni, ali budite pažljivi da ne pretjerate, jer smjesa veoma lako izgori. Na kraju, po želji možete da dodate kajmaka ili sira, i da uživate u hranjivom i zdravom doručku spremljenom kod kuće. Za ovako jednostavan a zdrav obrok šteta je ne uključiti ga u dnevnu rutinu.