Kuan ili pečeni krompir u ljusci i pretvoren u pire je jako kvalitetna baza za njegu vaše kože.

Krompir sadrži vitamine A, B grupa, C, F, bogat je magnezijumim, željezom, ugljenim hidratima i kalijem. Svi ovi sastocji koliko su zdravi za ishranu toliko su i za njegu kože, naravno u kombinaciji sa adekvatnim dodacima koje se određuju prema tipu vaše kože.

Maske od krompira su vrlo jednostavne za pravljenje i jako su zdrave za vašu kožu. U ovom članku izdvojili smo najbolje maske od krompira za sve tipove kože.

Maska od krompira za osvježenje
Potrebno je da u mlak pire krompir dodate dva umućena žumanceta i smjesu od kašičice meda i slatkog mlijeka. Sve ovo dobro promiješajte i kad dobijete jednu glatku masu nanesite je na vrat, dekolte i lice. Poslije pola sata masu operite mlakom vodom i onda stavite kremu. Ova maska od krompira zateže, hrani i izbjeljuje vašu kožu. Zbog brzog efekta možete je nanijeti i pred izlazak.

Maska od krompira za masnu kožu
Potrebno je da napravite pire od dva krompira, te dodajte kiselu pavlaku i kašičicu jabukovog sirćeta. Dok je maska još uvijek topla nanesite je na lice, ruke, vrat i dekolte. Možete preko staviti i foliju koja će održati toplotu maske i tako će ubrzati dejstvo maske. Preko ruku možete a stavite i najlon kesu, a poslije 40 minuta isperite masku toplom vodom.

Maska od krompira za suhu kožu
U jednoj malo dubljoj zdjelici umutite pire krompir sa pavakom, kašičicom meda i maslinovog ulja. Glatku i toplu masku nanesite na kožu koja je prethodno pripremljena pilingom. Pokrijte je folijom i poslije pola sata isperite svoje lice te stavite hidrantnu kremu.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno