U ranim jutarnji u nedjelju u blizini Bilefelda koji se nalazi na zapadu Njemačke dogodila se teška saobraćajka u kojoj je stradao jedan od najvećih pjevača na prostoru Balkana, Šaban Šaulić.
Pored pjevača vatrogasci su iz automobila izvukli tijela još dvojice teško povrijeđenih muškaraca.

Međutim, nažalost, samo jedan od trojice je uspio da preživi. Naime, riječ je o kumu Šabana Šaulića Slobodanu Stojadinoviću koji je tokomtragične vožnje sjedio na mjestu neposredno iza pjevača. Stojadinović je ispričao svoju priču iz bolničke postelje.


Inače mnogobrojni fanovi su ostali zatečeni pa se čak i smatralo da se radi o lažnoj informaciji jer se i ranije pojavljivalo nekoliko informacija da se nešto dogodilo poznatom pjevaču, međutim, ovoga puta nažalost je sve bilo istina.
Pjevačev sin i kćerka su otišli u Njemačku kako bi pokupili pjevačevo tijelo a treba dodati da je pijanica koja je izazvala saobraćajku tvrdila da je pjevačev vozač skrivio saobraćajku.
U svakom slučaju legendarni pjevač je otišao na bolje mjesto mada mnogi smatraju da nije zaslužio da skonča na ovaj način. Porodica je shrvana i vjerovatno da će ovaj gubitak jako teško podnijeti. Kada su fanovi u pitanju, ostaje žal što više nećemo imati priliku da čujemo jedan od najboljih vokala koji se ikada pojavio na balkanskim prostorima.