Jedan od najznačajnijih turnira na svijetu kada je u pitanju svijet tenisa se okončao, a riječ je naravno o velikom Wimbledonu, na kojem je srbijanski teniser, Novak Đoković još jednom dokazao da ga se s pravom naziva najboljim na svijetu. Naime, nakon vrhunskog meča koji su pružili publici, Novak je savladao svog dugogodišnjeg rivala Rogera Federera, ali su obojica pružili najbolje od sebe, samo što je Novak za nijansu bio bolji od Švicarca.

Kako god, obojica su jedva dočekali da se vrate svojim porodicama, a Noletovi roditelji, Dijana i Srđan su cijeli meč pratili iz njegove lože, a s njima se tu nalazio i Novakov stric Goran, te stručni tim na čijem je čelu inače Marjan Vajda. Na tribinama se nije našao Novakov sin Stefan, pa nije veliko čudo što je Novak brže bolje pobjegao da bi sina uzeo u naručje.

Kako se nije stigao ni presvući, ubjeđivao je svog sina da ode sa svojim dedom i bakom dok se njegov tata ne vrati, ali ipak, možda je Novak tu noć odnio pobjedu protiv vrhunskog tenisera kakav je Roger Federer, ali svom sinu nije uspio da kaže ne. Poveo je Stefana u svlačionicu, a to je oduševilo sve prisutne.

I Roger je medijima nakon meča otkrio da poslije svega želi da ponovo bude tata neko vrijeme, kako su mu obaveze na Wimbledonu uskraćivale to zadovoljstvo. Kako god, isto se i Novak osjećao sve vrijeme, a sada konačno imaju vremena za zasluženi odmor i da konačno provedu vrijeme sa svojim porodicama koje se ponose njima.

Preporučeno
Loading..