“Nađi ženu koja te čini da se osjećaš više živim, ona ti neće učiniti život savršenim, ali će biti beskrajno zanimljiviji z vas. A onda je voli svime što u tebi ima i postoji” (Gejl G. Roper).

Nekad davno, dok sam još bila neiskusna, čula sam priče kako muškarci ne ostavljaju svoje partnerice zbog zgodnijih žena, nego zbog onih koje su im mnogo zanimljivije. Ovo je ipak šira generalizacija, a svakako je tačno i da muškarci ostavljaju svoje supruge ili partnerice i zbog mlađih i vjerovatno njima atraktivnijih partnerica. Ljubav može da iščezna i to je tačno.

Evo par stvarčica koje sam naučila od muškaraca o tome šta ženu čini zanimljivijom

1. Žena koja zna šta hoće i ne boji se da to kaže naglas
Prošli su dani kad se ženama savjetovalo da budu oprezne i da svoju pamet drže u potpunoj tajnosti. Konverzacija više nije beskajni krug u kojem se priča samo o tome šta je muškarac postigao ili šta zna. Svaki muškarac je vrijedan naše pažnje i umiraće od želje da čuje šta mislimo.

Da to plastično pojasnim, žene koje su sposobne da svoju mudrost iznesu na vrlo lak način su osobe od kojih se lakše uči. Sarkastična, prodorna konverzacija nije ono što se traži, iskrena, otvorena diskusija je čvrsta osnova veze između žene i muškarca.

Namamite muškarca sa svojim intelektualnim darom sa lakoćom koja odgovara složenošću vašeg uma, kazala sam to već jednom, ali treba opet ponoviti. Jak um je se*i i obara svakog muškarca s nogu.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno