Ne sumnjamo da ste mnogo puta dosad na društvenim mrežama imali priliku da vidite neke kuće i građevine koje vas naprosto ostave bez daha svojom ljepotom i time koliko veličanstveno izgledaju.

U našem današnjem članku vam donosimo priču o dragulju koji se inače nalazi u našoj blizini, u jednom selu koje se zove Gornji Račnik, a koje se inače nalazi u blizini Jagodine, gdje već više od 130 godina jedna kuća odolijeva vremenu i svim neprilikama koje su se dešavale oko nje, a opet joj nisu mogle da naude, ni njenoj ljepoti ni njenim temeljima koji i dalje čvrsto stoje.

Navodno su ovu kuću prije 133 godine podigla četiri brata, Aksentije, Antonije, Aca i Đorđe Kostić, a danas je Dragan Gligorijević vlasnik polovine ovog starog objekta koji je odavno našao svoje mjesto u katalogu najljepših kuća koje se nalaze na području Srbije, ali i cijelog regiona.

Kuća je inače pravljena od blata, drveta, slame, te kamena, ali bez obzira na sve elementarne nepogode kojih se ovako stara građevina sigurno nagledala, ostala je da stoji čvrsto na svom mjestu, što je jako fascinantno, zar ne?

Kako god, o njoj se stalno govori i na društvenim mrežama, te se svi slažu da je pomalo i tužno što se ona ne cijeni još više, kako bi u nekoj drugoj zemlji, koja ima razvijeniji turizam i bolju organizaciju istog, ovo bila prava atrakcija koja bi sigurno privukla turiste iz svih dijelova svijeta. Koji je vaš dojam, te da li je ova kuća uspjela vas da impresionira?

Preporučeno
Loading..