Jelena Beba Balašević koja je kćerka Đorđa Balaševića, bila je veoma vezana za svog oca.

Bila je i njegova najveći fan, a tome kako joj je pomogao da pregura najteži period u svom životu poslije teške saobraćajne nesreće nakon koje je ostala paralizovana, ispričala je u jednom razgovoru.

Dakle, Jelena je na zimu 1998. godine imala tešku saobraćajnu nesreću. Bahata vožnja i poledica uzeli su svoj danak. Četiri života u ovom automobilu mogla su da budu ugrožena. Jelena je najviše nastradala od njih, ostalima na svu sreću nije bilo ništa.

Auto se prevrnuo čak na krov. Vratni pršljenovi su joj ispali iz kičmenog stuba, i to je stvorilo otok na kičmenoj moždini i totalnu oduzetost svih udova. Već u kolima je shvatila šta joj se desilo. Saputnica je kazala da je slomila vrat.

U trenutku kada je stigla u bolnicu, prognoze su bile potpuno obeshrabrujuće. Pacijenti sa takvom povredom vratnog dijela kičme praktično se nikada i ne oporave. Đole joj je tada obećao da će da se istetovira čim ona bude prohodala. I tako je zapravo i bilo. Jelena je prohodala, a on se odmah istetovirao.

-Tata je istetovirao Amosa, malog miša iz crtanog filma Ben i ja, kada sam prohodala. Uvijek su moji roditelji bili baš ono što su i danas, moja najveća podrška, najbolji prijatelji, ljudi koji su za moju sestru Jovanu, brata Aleksu i mene uvijek imali samo puno ljubavi i podrške kroz cijeli život.

Kako je kazala, od tate je naslijedila ljubav prema riječima. I Olja i Đorđe su bili uvijek posvećeni djeci.

Preporučeno