Posljednjih desetak dana mnogo se prašine diglo oko protesta koje je organizovao Davor Dragičević i njegova grupa Pravda za Davida. Naime, policija je utvrdila da su članovi ove grupe narušili javni red i mir i za njima je raspisana potjernica. Naime, za Davorom Dragičevićem i još nekim članovima ove grupe je raspisana potjernica a Davor je iznenada nestao i niko ne zna gdje se on nalazi trenutno.

Naime, majka Davida Dragičevića je proteklih dana bila u Banja Luci gdje je za sina palila svijeću. Međutim s obzirom da je vlast u RS-u zabranila da se grupa Pravda za Davida okuplja, ona je napustila Bosnu i Hercegovinu i vratila se u Austriju gdje inače i živi.Ovo bi mogao biti kraj kada je u pitanju ova grupa u pitanju tako da se čini da će vlasti u Bosni i Hercegovini ponovo uspjeti da zataškaju još jedan slučaj.

Inače, za sve one koji nisu upućeni Davor Dragičević je  protestvovao već mjesecima nakon što je njegov sin nestao. Na kraju se utvrdilo da je David Dragičević likvidiran a Davor je kasnije utvrdio i krivce. Kako su krivci zapravo pripadnici vlasti u Republici Srpskoj slučaj se pokušao zataškati i slučaj ove likvidacije nikada nije riješen. Stalno su vršeni pritisci na Davora i Suzanu kao i na sve članove grupe. Ovo inače nije jedini slučaj neriješene likvidacije a sve navedeno je pokazatelj da se radi o općem teroru vlasi nad građanima koji se već mjesecima odvija u Banja Luci. Ostaje nam da vidimo šta će se dogoditi na kraju.

 

Preporučeno
Loading..