Svi mi volimo da naš dom odiše čistoćom i da se sve čini idealno, ali to rijetko kad uspijemo postići, bez obzira na to koliko mi u to ulagali i koliko se trudili da to ispadne što bolje moguće.

Jako često nam se zna desiti da slučajno napravimo neke mrlje kojem upropaste naš namještaj ili naše tepihe, a da se ne biste mrzili zbog toga kasnije, u našem današnjem članku vam otkrivamo koji trik biste mogli da iskoristite za svoje tepihe, a koji će u rekordnom periodu da ukloni bilo koju mrlju da ste napravili.

Svi oni koji su probali ovaj trik su bili jednako iznenađeni time koliko je efikasan, a ono što treba da pripremite jeste jednu malu kašiku tečnog sapuna, zatim tri kašike bijelog sirćeta, šest kašika svježeg limunovog soka, zatim jednu kašiku sode bikarbone, te će vam još na kraju trebali i nekoliko kapi eteričnog ulja po želji, a najbolje limuna ili narandže.

U bocu sa prskalicom treba da dodate pola litre vode, zatim tečni sapun, bijelo sirće, limunov sok, soda bikarbonu, te eterično ulje, dok ćete ostale sastojke koje ste pripremili da nanesete direktno na tepih. Dovoljno je da to sve odstoji nekih petnaest minuta, da malo to istrljate, a onda dobro usišite svoj tepih, koji će poslije ovoga ponovo da izgleda kao da ste ga tek kupili, a možete biti sigurni da će i zaista biti čist, a ne da samo tako izgleda na površini. Ništa Vas ne košta da isprobate ovaj savjet, a javite nam Vaša iskustva!

Preporučeno
Loading..