Svi oni koji uživaju u radu u baštama i vrtovima znaju da ponekad insekti znaju da naprave razne probleme, a jako često i drugi faktori utječu na to koliko će lijepo vaša bašta da izgleda ove godine.

Mnogi odmah posegnu za brojnim hemijskim sredstvima koja možete kupiti na svakom koraku, a ono što biste trebali da znate jeste da postoji i mnogo alternativnih, prirodnih načina na koje biste mogli da uljepšate svoju baštu. Jedan od najčešće korištenih je trik sa otopinom koju ćete dobiti kad pomiješate dvije čaše vode sa jednom čašom soli, a to će da djeluje na korov oko biljke.

Alkoholno sirće vam isto tako može pomoći u borbi protiv korova, ali ovu metodu morate ponavljati nekoliko puta, posebno ako u međuvremenu padne kiša. Kako god, ono što trebate uraditi jeste da u bocu sa prskalicom naspete alkoholno sirće i da ga nanesete na cvjetove ili na srednji dio korova, a rezultati će da vas oduševe. Ipak, pripazite da ne biste nepovoljno utjecali da biljke koje rastu u blizini, jer i njima sirće može da naškodi.

Ipak, na kraju ostaje onaj najstariji način, a to je zagrtanje korova, koji na taj način ostavljate bez vazduha, pa za njega opstanka u vašem vrtu u tom slučaju neće biti. Naravno, ovo je način koji će od vas da iziskuje najviše energije, ali će se svi ubjedljivo složiti da je ovo ujedno i najefikasniji način. Ukoliko i vi imate neke svoje trikove, rado bismo ih čuli, pa ih podijelite s nama u komentarima ispod.