Jedan od najpoznatijih sportaša koji su svjetski poznati u našem regionu je u svakom slučaju Novak Đoković, koji je pokazao u više navrata da je riječ o pravom čudu za svijet tenisa. Ipak, ovaj skromni mladić koji dolazi iz Srbije je uvijek tvrdio da je njegov uspjeh ustvari rezultat njegovog truda, te da nikad za sebe nije smatrao da je bio nešto natprosječno talentovan. Kako god, osvojene titule govore jednu sasvim drugu priču.

Osim što je uspio da se ostvari na poslovnom planu, Novak je jedan od onih kojima je porodica  uvijek i ostaje na prvom mjesto, a to je dokazao u mnogo navrata. Već godinama je u braku sa svojom suprugom Jelenom, a njih dvoje su i prije braka proveli dugi niz godina u vezi. Sada imaju i dvoje djece, za koju smatraju da su naprosto kruna te njihove dugogodišnje ljubavi koja i dalje traje.

Upravo iz tog razloga mu je ponekad i teško što ima tako zahtjevan posao koji od njega traži puno odricanja, ali ipak, uz podršku svoje supruge, malo je toga što Novak ne može uspjeti. Ona je uvijek tu za njega i na tribinama, te ne propušta meč ako na to nije primorana.

Ipak, ima tu i još nekih saveznika koji mu pomažu da bude što bolji u tome što radi, a u nastavku imate priliku da saznate čemu Novak pripisuje svoje uspjehe. Evo o čemu se tu zapravo radi, te koja je na kraju njegova tajna zapravo, a to je ono što svi žele da saznaju.

 

Preporučeno
Loading..