Tokom juečrašnjeg dana društvene mreže su doslovno ekslodirale a razlog svega je naravno činjenica da je legenda narodne muzike, Šaban Šaulić, imao tešku saobraćajku u kojoj je stradao. Naime, pjevač je imao nastup u Bilefeldu u kojem je održao i svoj posljednji nastup a onda je u njegov automobil udario Nijemac koji je bio u alkoholiziranom stanju.

Mnogi nisu vjerovali da se to zaista dogodilo ali kada je vijest potvrđena mnogi su se doslovno iznenadili i ostali bez teksta kada su čuli da je jedan od najboljih vokala na Balkanu otišao u nepovrat.
Uslijedile su mnoge poruke koje slamaju i neka od najtvrđih srca.

Veličina Šabana Šaulića se ogledala u tome što je zaista bio izuzetan čovjek koji je prije svega bio omiljen među ljudima pa tek onda izuzetan pjevač. Njegovi koncerti su godinama bili najposjećeniji i vjerovatno se radi o legendi koja će se teško ponoviti na Balkanu.

Njegova porodica je skrhana činjenicom da pjevača više neće imati priliku da vide, a vjerujemo da će šabanov lik i djelo vječčno da žive kroz muziku koju je pravio i pjevao toliki niz godina. U nastavku pogledajte posljednji Šabanov nastup i kako je kralj narodne muzike izveo jednu od svojih najboljih pjesama ikada. Naravno u pitanju je Žal.